Nog geen beslissing over vroege schoolvakanties voorafgaand aan persconferentie Covid

Nog geen beslissing over vroege schoolvakanties voorafgaand aan persconferentie Covid

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge houden dinsdagavond een persconferentie om uiteen te zetten welke coronamaatregelen tijdens de winterstop van kracht blijven.

Het is nog onduidelijk of ministers hebben besloten de scholen voortijdig te sluiten om de verspreiding van het coronavirus onder jongeren, die momenteel de grootste groep nieuwe besmettingen vormen, tot een minimum te beperken.

Het Outbreak Management Team van de regering is voorstander van het starten van de schoolvakanties volgende week, maar minister van Onderwijs Arie Slob en schoolleiders zijn naar verluidt geen voorstander.

Echter, de huidige pakket coronamaatregelen, inclusief 17.00 uur sluiting voor bars en restaurants, zal doorgaan naar volgend jaar, besloten de ministers op zondag.

Het besluit, indien dinsdagavond bevestigd, betekent dat ook niet-essentiële winkels, sportscholen en fitnesscentra nog enkele weken vanaf 17.00 uur gesloten moeten blijven.

Daarnaast blijft de aanbeveling om individuele huishoudens niet meer dan vier gasten per dag te verwelkomen van kracht – ondanks eerdere toezeggingen zou dit voor eerste kerstdag worden opgeheven, meldt de NOS.

Terwijl het aantal positieve coronavirus-tests dat bij het RIVM is gemeld de afgelopen dagen is gedaald, blijven de ziekenhuisopnames hoog en zeggen overheidsadviseurs dat het niet verstandig is om de maatregelen nog te versoepelen.

Daarnaast blijft er veel onzeker over de nieuwe Omicrom-variant van het coronavirus.

De persconferentie wordt live uitgezonden op televisie en u kunt het verloop volgen via Live tweetservice van DutchNews.nl.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment