Nog acht jihadistische bruiden hopen gerepatrieerd te worden naar NL: Telegraaf

Nog acht jihadistische bruiden hopen gerepatrieerd te worden naar NL: Telegraaf

Nog eens acht Nederlandse vrouwen die in door IS gecontroleerde delen van Syrië zijn gaan wonen, hopen nu terug te keren naar Nederland, na de succesvolle repatriëring van Ilham B begin juni, de Telegraaf zei woensdag.

‘Ik denk dat Ilham B halen een precedent scheppen’, aldus advocaat Andre Seebregts. De acht vrouwen hebben samen zo’n 25 kinderen.

De vrouwen zijn allemaal bereid om in Nederland voor de rechter te verschijnen, maar zullen pas juridische stappen ondernemen als ze worden teruggebracht, omdat hun zaak afloopt. Dat was precies het argument dat het kabinet gebruikte om de beslissing om Ilham B.

Zowel minister van Justitie Ferd Grapperhaus als minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag hebben bevestigd dat er ‘vergelijkbare’ verzoeken zijn gedaan en dat deze per geval zullen worden bekeken, aldus de Telegraaf.

De parlementsleden zullen donderdag debatteren over het besluit en de geheime missie om B terug te brengen.

Nederland worstelt met de beslissing wat te doen met zijn jihadistische bruiden en kinderen en de regering heeft gezegd niet actief te zullen proberen Nederlanders terug te halen omdat het te gevaarlijk is voor ambtenaren om de reis te maken.

Volgens de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD bevinden zich in Syrië en Irak zo’n 120 Nederlandse volwassenen en 210 kinderen met in ieder geval één Nederlandse ouder.

De kwestie heeft het kabinet verdeeld en zowel de VVD als het CDA zijn tegen het terugbrengen van de kinderen, ook al zijn de meesten onder de zes jaar.

Hoewel een lagere rechtbank zei dat Nederland moest proberen ze terug te halen, werd dat in hoger beroep en opnieuw door de Hoge Raad vernietigd.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment