NL moet meer doen aan freelance- en hypotheekrenteaftrek om EU-herstelfondsen te krijgen

NL moet meer doen aan freelance- en hypotheekrenteaftrek om EU-herstelfondsen te krijgen

Nederland zal meer moeten doen om de belastingvoordelen op hypotheken en voor zzp’ers te verminderen om in aanmerking te komen voor EU-herstelfinanciering, aldus minister Wopke Hoekstra van Financiën.

Hoewel beide belastingvoordelen zijn ingekort, zeggen ‘informele contacten’ dat Brussel nog steeds niet tevreden is. Hoekstra vertelde Kamerleden in een briefing.

Nederland is veel genereuzer dan de rest van de EU op het gebied van hypotheekrenteaftrek, en dat wordt in Brussel gezien als een oneerlijk belastingvoordeel. De aftrek wordt geleidelijk verlaagd om alleen de eerste belastingschijf te dekken.

Ook de heffingsvrije vergoeding voor zzp’ers, momenteel iets meer dan € 7.000 en ook nog verlaagd, is nog steeds te hoog en marktverstorend, geeft Brussel aan.

Nederland moet nu actie ondernemen op beide belastingvoordelen om in aanmerking te komen voor bijna € 6 miljard aan financiering van de EU, omdat een verdere verlaging van beide ‘waarschijnlijk nodig zal zijn om een ​​positief resultaat te krijgen’, zei Hoekstra in een briefing aan Kamerleden.

Beide maatregelen zouden politiek zeer gevoelig liggen en zullen waarschijnlijk een rol spelen in de lopende coalitieonderhandelingen.

EU-landen kunnen alleen aanspraak maken op terugvorderingsgeld als ze zich committeren aan economische hervormingen – een voorwaarde die Nederland vocht voor toen de fondsen werden opgericht.

Nederland is van plan om de EU-middelen te gebruiken om waterstof als energiebron te ontwikkelen, een nieuwe kernreactor te bouwen om medische isotopen te maken en mogelijk het isolatieniveau van overheidsgebouwen te verbeteren. Maatregelen om levenslang leren te stimuleren staan ​​ook op het verlanglijstje.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment