NL kleurt donderdag donkerrood op EU-coronaviruskaart: minister

NL kleurt donderdag donkerrood op EU-coronaviruskaart: minister

Hugo de Jonge arriveert voor de kabinetsvergadering. Foto: Bart Maat

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland stabiliseert, maar het gaat niet goed in bars en cafés, vertelde premier Mark Rutte maandagmiddag op een geïmproviseerde persconferentie.

Veel te veel bars verwelkomen gasten die geen vaste stoel hebben en niet aan social distancing doen, vertelde de premier aan verslaggevers in een update over de laatste situatie.

Het aantal besmettingen met het coronavirus is sinds 26 juni gestegen tot ongeveer 10.000 per dag, toen de meeste regels werden versoepeld en sommige vervolgens opnieuw werden ingesteld. En de premier riep mensen opnieuw op om thuis te werken tenzij er geen keus was en om te zorgen voor voldoende frisse lucht in huizen, op het werk en op scholen.

Desalniettemin zei hij dat het Outbreak Management Team van de regering op dit moment geen noodzaak ziet om nieuwe maatregelen te nemen, zei hij. In de zomer bekijkt het OMT wekelijks de laatste ontwikkelingen.

Donkerrood

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge waarschuwde dat Nederland bij publicatie donderdag volledig donkerrood kleurt op de nieuwe kaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding.

Groningen kleurde vorige week donkerrood, maar de rest van het land verschoof van amber of groen naar rood.

Dat betekent dat andere EU-landen mensen uit Nederland kunnen verplichten om in quarantaine te gaan als ze besluiten om te bezoeken, zei De Jonge. ‘We zijn in gesprek met andere landen om te bepalen of dit echt nodig is, maar het is uiteindelijk aan andere landen zelf’, zei hij.

De Nederlandse R of reproductiesnelheid bereikte begin juli 2,91, de datum waarop de meest recente berekening is gebaseerd. Dit betekent dat elke 100 geïnfecteerde mensen er nog eens 291 besmetten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment