NL haalt waarschijnlijk doelstellingen voor groene energie, zeggen planbureaus

NL haalt waarschijnlijk doelstellingen voor groene energie, zeggen planbureaus

Er zijn zoveel plannen voor wind- en zonneparken gepubliceerd dat Nederland in 2030 naar verwachting zijn groene energiedoelstelling zal halen, aldus de regionale energiecentrale. strategie bord RES.

De combinatie van de huidige productie plus plannen ingediend door de 30 regionale energieborden van het land komt neer op 55 terrawattuur, ruim boven het doel van 35 TWh, aldus het strategiebord.

En hoewel sommige plannen niet zullen uitkomen, zal uiteindelijk tussen de 35 en 46 TWh uit alternatieve energiebronnen aan de mix worden toegevoegd, aldus het College voor de Milieubeoordeling (PBL).

Er zijn nog verschillende problemen die moeten worden overwonnen, waaronder een tekort aan capaciteit in het elektriciteitsnet en juridische uitdagingen voor windparken.

Daarnaast zou het tekort aan technisch personeel ‘wel eens het grootste probleem kunnen zijn’, zei PBL-chef Jan Matthijsen donderdag op de persconferentie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment