Nike verliest uitdaging in onderzoek naar Nederlandse belastingovereenkomst

Nike verliest uitdaging in onderzoek naar Nederlandse belastingovereenkomst

De Europese Commissie kan haar onderzoek naar verschillende belastingovereenkomsten tussen de Nederlandse regering en de Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike voortzetten, zei het op een na hoogste gerechtshof van de EU woensdag.

Het Luxemburgse Gerecht oordeelde dat de commissie zich aan de regels had gehouden toen ze in 2019 een onderzoek opende naar Nike en haar dochteronderneming Converse. Beide bedrijven hebben hun Europese hoofdkantoor in Hilversum.

“Lidstaten mogen bedrijven niet toestaan ​​complexe structuren op te zetten die hun belastbare winst onnodig verlagen en hen een oneerlijk voordeel geven ten opzichte van concurrenten”, zei EU-commissaris voor mededinging Margrethe Vestager toen ze het onderzoek aankondigde.

Nike had geklaagd dat het onderzoek onterecht was en zei dat de commissie daarbij niet de juiste procedure had gevolgd.

Het onderzoek maakt deel uit van een hardhandig optreden tegen wat de EU liefdadigheidsbelastingovereenkomsten noemt, tussen lidstaten en multinationals, waardoor grote bedrijven zoals Apple en Ikea hun belastingen kunnen verlagen.

De commissie gaat nu verder met haar onderzoek naar vijf fiscale rulings die tussen 2006 en 2015 door de Nederlandse autoriteiten zijn afgegeven, waarvan er twee nog steeds van kracht zijn.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment