Nieuwe wetgeving inzake seksuele misdrijven zal rechtszaken en veroordelingen stimuleren

Nieuwe wetgeving inzake seksuele misdrijven zal rechtszaken en veroordelingen stimuleren

Nieuwe wetgeving met betrekking tot seksuele misdrijven zal leiden tot een golf van zaken, heeft minister van Justitie Ferd Grapperhaus gezegd Telegraaf in een interview.

De nieuwe wetgeving zal alle vormen van seks zonder wederzijds goedvinden als verkrachting categoriseren, waardoor het waarschijnlijker wordt dat slachtoffers gevallen van onaanvaardbaar seksueel gedrag zullen melden, zei de minister tegen de krant.

Hoewel het gebruik van geweld en geweld een zwaardere straf kan verdienen, is het, als vrije wil er niet bij betrokken is, verkrachting, zei Grapperhaus. In de huidige Nederlandse wetgeving is verkrachting alleen verkrachting als geweld of geweld in de rechtbank kan worden bewezen.

‘We hebben zorgvuldig opgeleide rechters die kunnen beslissen of er sprake is van vrije wil of niet’, zei de minister.

De politie schat dat de conceptwetgeving kan leiden tot 550 extra aangiften van verkrachting per jaar en 360 extra ‘informatieve gesprekken’ met slachtoffers. ‘Uiteindelijk denk ik dat we meer veroordelingen gaan zien, omdat de normen worden aangescherpt’, zegt de minister.

Het doel is om de nieuwe wetgeving over twee jaar in werking te laten treden. Het conceptwetsvoorstel is inmiddels ter beoordeling naar de Raad van State gestuurd en wordt komend voorjaar aan de Tweede Kamer aangeboden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment