Nieuwe variant: chocolade gecoate pepernoot dominant in december, zegt expert

Nieuwe variant: chocolade gecoate pepernoot dominant in december, zegt expert

Mensen eten duurder pepernoten in aanloop naar de jaarlijkse Sinterklaasviering op 5 december.

Het traditionele kleine pittige koekje wordt vervangen door populaire nieuwe varianten zoals de chocolate coated pepernoot, zegt Oscar de Lange, directeur van pepernoot-marktleider Van Delft tegen nieuwssite Nu.nl.

De pepernoten De groothandel kreeg vorig jaar een klap toen openbare sinterklaasvieringen in het hele land werden afgelast vanwege coronabeperkingen. Maar meer pepernoten werden verkocht in winkels.

Pepernoten de omzet bedroeg vorig jaar € 36 miljoen, vergeleken met € 35 miljoen het jaar ervoor. ‘De reden is dat meer mensen de met chocolade omhulde exemplaren kopen, en die zijn twee keer zo duur’, zegt De Lange.

Hij zei te verwachten dat het verkooprecord dit jaar zal worden verbroken. Het seizoen loopt traditioneel van 1 september tot 5 december, hoewel pepernoten werden al in augustus in winkels gespot.

Van Delft, die beweert zeven op de tien te produceren pepernoten verkocht, zei dat meer bedrijven de pepernoten markt. ‘Wereldspelers willen meedoen’, zei hij. Toegewezen pepernoten Ook in de winkelstraten verschijnen er winkels, waarvan een twintigtal door Van Delft worden gerund.

‘Deze blijven het hele jaar open. We gaan natuurlijk niet zoveel verkopen, maar mensen zullen ze willen kopen voor bijvoorbeeld kerst en moederdag’, zegt De Lange.

Gezonde veganist pepernoten zijn nu ook beschikbaar.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment