Nieuwe Sparta-coach Steijn in degradatiestrijd gegooid na vertrek Fraser

Nieuwe Sparta-coach Steijn in degradatiestrijd gegooid na vertrek Fraser

De nieuwe Sparta Rotterdam-coach Maurice Steijn heeft gezegd dat hij gelooft dat de onderkant van de Eredivisie aan degradatie kan ontsnappen nadat Henk Fraser abrupt stopte met nog vier wedstrijden van het seizoen te gaan.

De 48-jarige Steijn zou in mei het stokje overnemen van Fraser, die heeft ingestemd met een verhuizing naar Utrecht in de zomer. Maar wanneer Frasers assistent Aleksandar Rankovic werd afgelopen weekend ontslagenstapte de coach solidair op, zodat Steijn in het gat kon stappen.

‘De tijd is erg kort en dat betekent dat we deze week veel te doen hebben’, zei Steijn, die met de club de leiding overneemt op een punt achterstand van de 17e geplaatste Willem II en drie punten verwijderd van de veiligheid.

‘Ik geloof heel erg dat we het kunnen, anders had ik de baan niet aangenomen’ hij vertelde de NOS.

De laatste vier wedstrijden van Sparta omvatten een cruciaal thuisduel met medestrijders PEC Zwolle op 11 mei, maar ook uitstapjes naar Groningen en Heracles en een thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen AZ Alkmaar.

‘We hebben een kans in elk van de wedstrijden op ons schema’, zei Steijn. ‘Ik zie dat de spelers er fris uitzien en graag willen trainen.’

Sparta’s technisch directeur Gerard Nijkamp moest ondertussen suggesties onder ogen zien dat het ontslag van Rankovic bedoeld was om Fraser te dwingen vroegtijdig te vertrekken en de club een dure uitbetaling te besparen.

Nijkamp hield vol dat hij de beslissing nam omdat de technische staf als groep ondermaats presteerde. ‘Ik kon niet gewoon op mijn achterste zitten, niets doen en hopen dat we degradatie konden vermijden’ hij zei. ‘Henk kan bevestigen dat er iets moest gebeuren.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment