Nieuwe regels voor reisrisico’s zullen de buitenlandse vakantiemarkt voor lange afstanden openen

Nieuwe regels voor reisrisico’s zullen de buitenlandse vakantiemarkt voor lange afstanden openen

In de officiële reisadviezen van de overheid wordt vanaf woensdag geen rekening meer gehouden met de besmettingscijfers van het coronavirus in landen buiten de EU, meldt de Telegraaf.

Dit betekent dat tientallen landen nu worden geclassificeerd als ‘gele’ of ‘voorzichtigheid vereiste’ bestemmingen, zei de krant dinsdagmiddag.

Formeel reisadvies is sinds het begin van de pandemie gekoppeld aan besmettingspercentages, hoewel de situatie voor EU-bestemmingen afgelopen zomer is gewijzigd.

Het is vooralsnog onduidelijk welke landen van rood of oranje naar geel gaan, aldus de krant.

Evenmin is duidelijk wat de beoordeling zal zijn voor landen als Nieuw-Zeeland, waar buitenlandse bezoekers niet welkom zijn.

Reisorganisaties hadden hard gestreden voor een verandering in het systeem, zodat ze weer winterzonvakanties konden aanbieden aan landen als Costa Rica, Colombia en Mexico.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment