Nieuwe regels voor bijstandsgerechtigden met volwassen kinderen thuis

Nieuwe regels voor bijstandsgerechtigden met volwassen kinderen thuis

Het kabinet heeft ermee ingestemd om te stoppen met het verlagen van de bijstandsuitkeringen van sommige ouders die hun huis delen met hun volwassen kinderen.

Momenteel worden ouders met een inwonend kind ouder dan 21 jaar geconfronteerd met lagere uitkeringen omdat ze een officieel huishouden vormen met hun kinderen.

Maar Carola Schouten, de nieuwe minister voor Armoedestrategie, is van plan de leeftijdsgrens op te trekken naar 27 jaar, omdat het tekort aan woningen voor jongeren ervoor zorgt dat meer in het ouderlijk huis blijven wonen.

Bijna 430.000 mensen in Nederland maken momenteel aanspraak op een bijstandsuitkering (bijstand).

Alleenstaanden hebben recht op ongeveer € 1.200,- per maand aan bijstand, maar dit wordt verminderd met een vast percentage hoe meer volwassenen als gezinseenheid samenleven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment