Nieuwe rederij plant veerdienst Eemshaven naar Noorwegen

Nieuwe rederij plant veerdienst Eemshaven naar Noorwegen

De nieuwe veermaatschappij Holland Norway Lines is van plan om in april volgend jaar een dienst te starten tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Noorwegen.

De veerboot MS Romantika zal plaats bieden aan 2500 passagiers, auto- en vrachtvervoer, conferentiefaciliteiten en restaurants, winkels en ander amusement.

Chief executive Bart Vunnen vertelde website Transport Online dat onderzoek heeft aangetoond dat het project ‘interessant marktpotentieel’ biedt in zowel Noorwegen als Nederland.

De reis duurt 18 uur en de veerboot vertrekt om 15.00 uur uit Eemshaven en arriveert de volgende dag om 9.00 uur in Noorwegen.

HNL is vorig jaar opgericht en zegt op haar website te willen ‘de grootste rederij van Nederland worden voor internationale passagiers, goederen en vracht tussen Nederland en Noorwegen en een van Europa’s toonaangevende shortsea-rederijen’.

Het project heeft ook de steun van het provinciaal ontwikkelingsfonds en het regionale havenbedrijf.

Schotland

In 2019 zei het Schotse maritieme servicebedrijf TEC Offshore dat het van plan was een veerdienst te starten tussen Eemshaven en Rosyth bij Edinburgh, met de nadruk op vrachtverkeer, hoewel passagiers en auto’s ook zouden worden vervoerd. Het plan werd echter in juli 2020 geschrapt.

Reizigers naar Schotland maken nu gebruik van de nachtdienst tussen IJmuiden en Newcastle terwijl vrachtvervoerders naar het zuiden rijden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment