Nieuwe Netflix-serie Dirty Lines brengt Amsterdam uit de jaren 80 tot leven

Nieuwe Netflix-serie Dirty Lines brengt Amsterdam uit de jaren 80 tot leven

Vrijdagavond komt er een nieuwe Nederlandse serie op Netflix, die zich afspeelt in de wereld van telefoonsekslijnen in Amsterdam eind jaren tachtig.

Vuile lijnen is een zesdelige serie, beschreven door de Volkskrant als een ‘onweerstaanbaar eetfestijn’ over de opkomst en onvermijdelijke ondergang van de 06-telefoonlijn.

Het richt zich op het fictieve bedrijf Teledutch, opgericht door de Amsterdamse broers Frank en Ramon Stigter en losjes geïnspireerd door George en Harold Skene, die de eerste 06-sekstelefoonlijn in Nederland lanceerden.

Wel probeert de serie volgens de Volkskrant iets te veel te doen. Het is een ‘geschiedenis van de sector, nostalgie uit de jaren 80, volwassen worden en seksuele voorlichting in één’. Maar hoewel niet elke verhaallijn interessant is, is de serie ‘soepel en vrolijk’, aldus de krant.

De Parool zegt dat de serie ‘heerlijke taferelen en een treffend beeld van Amsterdam in de jaren tachtig’ biedt met de komst van hiphop, de Roxy en de eerste ecstasypillen. De eerste sekslijnen zijn een goudmijn, zo schrijft de krant, ‘totdat de belastingdienst een belang begint te nemen’.

De belangrijkste sekswerker, studente Marly, wordt gespeeld door Joy Delima (27) die in werkelijkheid al anderhalf jaar haar eigen column ‘seks met Joy’ heeft in de Volkskrant.

Andere castleden zijn onder meer Julia Akkermans, die met de film een ​​Gouden Kalf won Niemand in de Stad terwijl de gebroeders Stigter worden gespeeld door Minne Koole en Chris Peters (Penoza en Moordvrouw).

Ook bekendere namen als Abbey Hoes (Petticoat), Charlie-Chan Dagelet (Mocro Mafia) en Benja Bruijning (Alles is Familie en Nieuwe Buren) hebben rollen.

Dirty Lines is de tweede Nederlandse serie die speciaal voor Netflix is ​​gemaakt. De eerste, Ares, speelde zich af in de wereld van a macabere studentenvereniging.

Er is ook een Netflix-serie geweest gebaseerd op het populaire Nederlandse kinderboek De brief voor de koning.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment