Nieuwe manier om vastgoedwaarden te berekenen kan lokale belastingen beïnvloeden

Nieuwe manier om vastgoedwaarden te berekenen kan lokale belastingen beïnvloeden

De manier om officiële vastgoedwaarden te berekenen wordt op de schop genomen en vanaf januari kunnen miljoenen woningen meer of minder waard zijn, nieuws website Nu.nl zei vrijdag.

De nieuwe berekeningen zijn deels gebaseerd op vloerafmetingen in plaats van kubieke meters en dit zal gevolgen hebben voor sommige woningen, zegt toezichthouder Waarderingskamer tegen de website.

Zo’n 250 van de 352 gemeenten in Nederland maken de overstap, de rest heeft dat al gedaan, zegt Nu.nl. ‘De manier waarop de WOZ-waarden zijn berekend, was niet nauwkeurig genoeg’, zegt inspecteur Ivo Lechner.

WOZ-waarden worden gebruikt om gemeentelijke belastingen te berekenen, waardoor sommige huishoudens mogelijk meer of minder betalen. Naast de werkelijke grootte van een pand hebben ook de lokale huizenprijzen en de verkoopprijs van vergelijkbare panden een grote impact.

‘Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn’, zei Lechner. ‘In gemeenten waar de overstap is gemaakt, is de impact beperkt.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment