Nieuwe klap voor luchthaven Lelystad: cijfers stikstofvervuiling ‘te laag’

Nieuwe klap voor luchthaven Lelystad: cijfers stikstofvervuiling ‘te laag’

Plannen om een ​​passagiersluchthaven in Lelystad te openen, kregen een verdere tegenslag nadat bleek dat de vervuilingsniveaus van vliegtuigen werden onderschat.

De exploitant van de luchthaven baseerde zijn cijfers voor de uitstoot van stikstofoxide op een onrealistisch hoge luchttemperatuur, waardoor de uitstoot daalt en het gebied waarover de vervuiling zich verspreidt groter wordt.

EenVandaag zei dat overheidsbronnen hadden bevestigd dat de discrepantie aan het licht kwam toen de cijfers werden beoordeeld door andere overheidsinstanties, waaronder het RIVM.

Door de ontdekking voldoet de luchthaven niet aan de eisen voor een milieuvergunning.

De luchthaven van Lelystad zou in 2018 open gaan om de druk op Schiphol te verlichten door korte vakantievluchten aan te nemen, zodat de grotere hubluchthaven zich kon concentreren op intercontinentaal verkeer.

Het project kampte echter met problemen bij het verkrijgen van goedkeuring op zowel nationaal als Europees niveau. Omwonenden hebben ook geprotesteerd tegen de toegenomen geluidsoverlast en het verkeer in het gebied.

In 2019 bleek dat de geluidsberekeningen voor omwonenden niet klopten en dat mensen veel meer vliegtuigoverlast gaan ondervinden dan verwacht.

De kosten voor de uitbreiding van de luchthaven, die oorspronkelijk werd gebruikt voor vliegscholen en privévliegtuigen, hebben al € 200 miljoen bereikt. Een jaar geleden heeft de regering een beslissing over het al dan niet doorgaan uitgesteld met het project tot na de algemene verkiezingen in maart.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment