Nieuwe gevallen van coronavirus voor tweede dag op rij boven 16.000

Nieuwe gevallen van coronavirus voor tweede dag op rij boven 16.000

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend zijn in totaal 16.287 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM, iets minder dan het cijfer van donderdag, maar nog steeds hoger dan het gemiddelde dagtotaal van de afgelopen week.

Bijna 18% van de mensen die in een testcentrum van de regionale gezondheidsraad zijn getest, is positief voor coronavirus en het infectiepercentage is nu 93,5 per 100.000 mensen, de hoogste waarde sinds het begin van de pandemie.

De meeste nieuwe gevallen – 688 – werden geregistreerd in Amsterdam, gevolgd door Rotterdam (482) en Utrecht (244). Het kabinet kondigt vrijdagavond een nieuw pakket maatregelen aan om het besmettingspercentage terug te dringen.

Nog eens 259 mensen werden in de 24 uur tot vrijdagochtend in het ziekenhuis opgenomen met coronavirus, de grootste stijging sinds 15 mei.

De nieuwkomers brengen het totaal aantal mensen in het ziekenhuis met coronavirus op 1.755 en het aantal nieuwe opnames stijgt nu al 31 dagen op rij.

Eerder deze week een aantal ziekenhuizen luidde de noodklok en zei dat de reguliere patiëntenzorg nu wordt beïnvloed door het aantal gevallen van coronavirus en dat ze binnenkort misschien moeten beslissen wie ze moeten behandelen.

De ziekenhuisaantallen stijgen, maar zijn nog steeds flink lager dan in mei 2020, toen bijna 1.400 coronaviruspatiënten werden behandeld op een IC-afdeling.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment