Nieuwe gevallen van coronavirus voor het eerst sinds juli boven 10.000

Nieuwe gevallen van coronavirus voor het eerst sinds juli boven 10.000

Het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland overschreed de 10.000 in de 24 uur tot donderdagochtend, het hoogste cijfer sinds 18 juli.

In totaal registreerde het RIVM 10.272 positieve testen, een stijging van 1.102 op woensdag.

Er zijn pas 15 dagen meer positieve tests geweest sinds de pandemie 20 maanden geleden begon, meldde omroep NOS. Het totaal aantal positieve tests in de afgelopen zeven dagen heeft nu meer dan 58.000 bereikt, een gemiddelde van 8.400 per dag.

De regionale gezondheidsraden voeren momenteel ongeveer 60.000 tests per dag uit, wat een positief testpercentage oplevert van ongeveer 16%, wat iets lager is dan de vorige week.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is van de ene op de andere dag licht gestegen tot 1.237. Van hen liggen er 273 op de intensive care, 23 meer dan op woensdag.

De golf van gevallen van coronavirus in Nederland heeft de risicowaarschuwing van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding nu in acht van de 12 Nederlandse provincies donkerrood getipt.

De overige vier kleuren volgende week waarschijnlijk ook donkerrood. Begin oktober was heel Nederland oranje, het op één na laagste risiconiveau.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment