Nieuwe gevallen van coronavirus troffen zaterdag 1.146, een week nadat de lockdown was opgeheven

Nieuwe gevallen van coronavirus troffen zaterdag 1.146, een week nadat de lockdown was opgeheven

Het aantal positieve coronavirus-tests dat bij het RIVM is gemeld, bleef zaterdag stijgen, met 1.146 registraties in de 24 uur tot 10.00 uur. Dat is 194 meer dan het totaal van vrijdag.

De stijging brengt het gemiddelde aantal gevallen van de afgelopen zeven dagen op 740, een stijging van 14% ten opzichte van de voorgaande week.

Nederland heeft op 26 juni de meeste van zijn voorschriften om de verspreiding van het virus tegen te gaan, inclusief het gebruik van gezichtsmaskers in gesloten ruimtes, ingetrokken. Clubs en concertzalen mochten ook weer open voor het publiek en stoppen met social distancing, zolang iedereen had een negatieve ‘test voor binnenkomst’-test.

Het RIVM zei vrijdag dat de helft van de gevallen van coronavirus die momenteel in Nederland worden gemeld, nu te wijten zijn aan de snel bewegende Delta-variant. Twee weken geleden werd de Delta-variant gevonden in 17% van de door het RIVM bemonsterde positieve tests, meldt de NOS.

‘We moeten kijken hoe het aantal besmettingen zich ontwikkelt’, zegt RIVM-woordvoerder Harald Wychers. ‘Ons model gaat uit van ziekenhuisopnames waar de trend gunstig is. Bovendien zijn er enorm veel besmettingen geweest’, zei hij. ‘Voor de zomer ziet het er voorlopig rustig uit.’

Vaccinaties

Ondertussen de AD meldde op zaterdag dat bijna iedereen die de afgelopen weken in het ziekenhuis was opgenomen, niet of slechts één dosis had gehad.

De krant nam contact op met een aantal vooraanstaande ziekenhuizen, waaronder het Amsterdam UMC, het Erasmus MC in Rotterdam en het Maastricht UMC. Elk ziekenhuis zei dat het slechts een handvol of geen patiënten had behandeld die volledig waren gevaccineerd.

Er is geen landelijke registratie voor ziekenhuisopnames en vaccinaties, maar een aantal artsen vertelde de krant dat ze graag een dergelijk systeem zouden zien ingevoerd om een ​​beter idee te krijgen van hoe effectief de vaccins zijn.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment