Nieuwe gevallen van coronavirus boven 12.000, op drie na hoogste totaal ooit

Nieuwe gevallen van coronavirus boven 12.000, op drie na hoogste totaal ooit

In de 24 uur tot en met zaterdagochtend zijn in totaal 12.024 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM, het op drie na hoogste dagtotaal sinds het begin van de pandemie.

De slechtste drie dagen voor positieve tests waren medio december vorig jaar, met een totaal van 12.997 op 20 december. Afgelopen zaterdag meldde het RIVM bijna 8.000 gevallen, maar het dagelijkse totaal is de afgelopen drie dagen meer dan 10.000 geweest.

De cijfers van zaterdag brengen het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen van de afgelopen zeven dagen op 9.415 per dag, tegen 6.805 in de week ervoor. Ongeveer 17% van de mensen die een test deden in een regionaal gezondheidscentrum was positief voor Covid-19.

Ziekenhuisopnames blijven ook stijgen en stijgen met 49 tot 1.399 in een periode van 24 uur. Dat is het hoogste niveau sinds 28 mei, toen 1440 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis werden behandeld.

Het kabinet besluit vrijdag of er strengere maatregelen komen, nadat zaterdag mondkapjes zijn teruggebracht. Ook is het gebruik van het coronavirus passysteem uitgebreid naar meer plekken waar mensen elkaar ontmoeten, waaronder musea en terrasjes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment