Nieuwe gevallen van coronavirus boven 10.000, hoogste cijfer sinds december

Nieuwe gevallen van coronavirus boven 10.000, hoogste cijfer sinds december

Een bord op een test voor ingangscentrum, nu gesloten.

In de 24 uur tot en met zaterdagochtend zijn in totaal 10.345 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM, het hoogste cijfer sinds 25 december vorig jaar.

Het totaal van zaterdag is 3.390 hoger dan het cijfer van vrijdag, toen de regering aankondigde de beperkingen op de horeca terug te brengen en nachtclubs weer te sluiten. Op 26 juni werden de regels versoepeld en sindsdien is het aantal besmettingen enorm gestegen.

Premier Mark Rutte zei vrijdag dat het besluit om de regels te versoepelen, toen er zo’n 500 besmettingen per dag werden gemeld, een verantwoorde beslissing was, gegeven wat toen bekend was.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld, is momenteel stabiel rond de 200, terwijl 82 van hen op een intensive care-afdeling liggen.

Ondanks dat het op dit moment vooral jongeren zijn die besmet raken, is er geen garantie dat het aantal ziekenhuisopnames de komende weken niet zal toenemen, aldus RIVM-chef Jaap van Dissel. vertelde omroep NOS.

Vrijdag is officieel het zomerreces begonnen, maar woensdag zijn de Tweede Kamerleden terug op het Binnenhof voor een debat over de groeiende coronacrisis. Het debat vindt plaats in de Ridderzaal vanaf 13.00 uur.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment