Nieuwe Covid-subvariant is in Nederland, maar blijft klein: RIVM

Nieuwe Covid-subvariant is in Nederland, maar blijft klein: RIVM

Een vrouw in een testlaboratorium bestudeert een monster in een reageerbuis

Een nieuwe subvariant van de Delta-coronavirusstam, die momenteel in het VK wordt gemonitord, is de afgelopen 10 weken in Nederland geweest, heeft volksgezondheidsinstituut RIVM bevestigd.

De AY.4.2-substam is goed voor 0,1% tot 0,2% van de gevallen, en het feit dat het niet is toegenomen sinds het voor het eerst werd geïdentificeerd, is een indicatie dat het geen zeer besmettelijke variant is, vertelde een woordvoerder. omroep NOS.

Ook is het door de Wereldgezondheidsorganisatie niet vermeld als een ‘variant van zorg’.

Hoewel de nieuwe ondersoort geen gamechanger is, zegt viroloog Marion Koopmans tegen de NOS, kan het wel een impact hebben. Ik denk dat we er rekening mee moeten houden in onze aanpak van het virus in de winter’, zei ze.

Volgens sommige experts kan het 10% tot 15% besmettelijker zijn dan de huidige Delta-stam.

Marokko heeft alle vluchten naar Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië stopgezet vanwege de pandemie van het coronavirus en volgens één lokale nieuwsaanbiederbaart een nieuwe variant van het coronavirus zorgen.

DutchNews.nl heeft contact opgenomen met de Marokkaanse autoriteiten om te proberen te achterhalen waarom het vliegverbod is ingevoerd.

ik waarschuw

Inmiddels staan ​​acht van de twaalf Nederlandse provincies weer rood op de officiële risicokaart die is opgesteld door het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding.

Alleen Noord-Brabant, Noord-Holland, Groningen en Drenthe blijven oranje op de kaart, die vier kleurcodes heeft: groen, oranje, rood en donkerrood.

Het aantal positieve coronavirus-tests neemt in Nederland sinds begin oktober toe, een week nadat social distancing en de meeste andere coronavirusmaatregelen waren geschrapt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment