Nieuwe Covid-gevallen stijgen weer, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Nieuwe Covid-gevallen stijgen weer, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Bij volksgezondheidsinstituut RIVM zijn in de 24 uur tot en met vrijdagochtend bijna 35.000 positieve coronavirus-tests geregistreerd, maar ook enkele gevallen van eerder deze week toen de rapportage werd verstoord door een IT-storing.

Niettemin is het totaal van 34.954 een stijging van 10.000 ten opzichte van het cijfer van woensdag, toen er geen gemelde IT-problemen waren, en dat was een nieuw record.

De stijging brengt het aantal positieve gevallen deze week op gemiddeld 21.487 per dag, een stijging van 63% ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

Ondanks de stijging van het aantal positieve gevallen, blijft het aantal ziekenhuisopnames dalen. Vrijdagochtend werden 1.526 mensen in het ziekenhuis behandeld voor coronavirus, 25 minder dan het totaal van donderdag. Van hen worden er 419 behandeld op een IC-afdeling, blijkt uit cijfers van patiëntenregistratiebureau LCPS.

De regering legde in december strenge nieuwe beperkingen op aan Nederland om een ​​golf van ziekenhuisopnames af te wenden terwijl de boostercampagne op gang kwam. En gezondheidsfunctionarissen zeiden begin deze week dat ze medio januari een nieuwe piek in de ziekenhuizen verwachtten.

Vooralsnog zijn er echter geen tekenen dat de ziekenhuisopnames weer gaan stijgen.

Ergens anders

In Groot-Brittannië lijkt het aantal besmettingen af ​​te vlakken op zo’n 180.000 per dag, wat een plateau van 45.000 gevallen per dag zou betekenen als het wordt overgeheveld naar de situatie in Nederland.

Ook in Denemarken lijken de besmettingen af ​​te vlakken, zegt de Belgische viroloog Marc Van Ranst tegen de NOS. Er zijn ongeveer 19.000 gevallen per dag in Denemarken, wat zich zou vertalen in 57.000 in Nederland.

Zowel Groot-Brittannië als Denemarken hebben veel minder beperkingen dan Nederland.

Ondertussen toont het coronavirus-dashboard van de overheid enkele 38% van de volwassenen heb nu een boosterdosis gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment