Nieuwe coronvirusinfecties in de buurt van 6.000, meer dan 14% van de tests is positief

Nieuwe coronvirusinfecties in de buurt van 6.000, meer dan 14% van de tests is positief

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend is bij bijna 6.000 mensen het coronavirus vastgesteld, blijkt uit nieuwe cijfers van volksgezondheidsinstituut RIVM.

Dat cijfer is 700 hoger dan het totaal van donderdag en brengt het gemiddelde aantal gevallen van de afgelopen zeven dagen op 4.334.

Uit de nieuwe cijfers blijkt ook dat woensdag bijna 37.000 mensen zijn getest op het virus en 14,4% van de resultaten positief was. Ook dat percentage stijgt. Ongeveer 34 op de 100.000 mensen testen nu positief op het coronavirus, het hoogste cijfer sinds eind juli.

Ondertussen is het aantal mensen dat met coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen voor het eerst sinds eind juli op vrijdag boven de 100 uitgekomen, zei het landelijk patiëntencoördinatiecentrum LCPS vrijdag.

In de 24 uur tot vrijdagochtend zijn 118 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen, terwijl het aantal mensen op de intensive care met 21 is gestegen.

In totaal worden 697 coronapatiënten behandeld in het ziekenhuis, van wie 174 op de intensive care. Nederlandse ziekenhuizen hebben in totaal 950 IC-bedden.

Ruim vier op de vijf coronaviruspatiënten zijn niet gevaccineerd, zei het RIVM eerder deze week.

Donderdag bereikte het aantal nieuwe gevallen van coronavirus voor het eerst sinds half juli de 5.000.

De gezondheidsadviseurs van de regering komen volgende week bijeen om de situatie te bespreken voorafgaand aan de volgende persconferentie van de regering op 5 november.

Experts zeiden al dat een toename van het aantal gevallen pas te verwachten was nu de meeste van de laatste maatregelen om het virus onder controle te krijgen, zijn stopgezet.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment