Niet eerder starten met boosters was een vergissing, zegt minister-president

Niet eerder starten met boosters was een vergissing, zegt minister-president

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt in de coronavirusstrategie van het kabinet, en zegt dat het met name een fout was om niet eerder met de boostercampagne te beginnen.

in een interview met de TelegraafVolgens Rutte hadden critici gelijk als ze zeggen dat Nederland sneller boostervaccinaties had kunnen geven. ‘Ik denk ook dat je moet concluderen dat het eerste pakket maatregelen in november niet zwaar genoeg was, maar het tweede pakket wel’, zegt Rutte.

Nederland was een van de langzaamste landen in Europa om de boostercampagne te starten en er zijn tot nu toe slechts zo’n twee miljoen doses gegeven. De regering heeft ook drastische maatregelen opgelegd om het Omicron-risico te voorkomen, door alle niet-essentiële winkels, evenals bars, restaurants en musea te sluiten in de drukke week voor Kerstmis.

Gevraagd naar het dalende vertrouwen in de strategie van het kabinet, antwoordt Rutte: ‘Ik heb fouten gemaakt, in de communicatie. In het begin legde ik te veel nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van mensen en te weinig op de verplichte maatregelen.’

Bovendien had hij mensen naar eigen zeggen onvoldoende kunnen overtuigen van de noodzaak om zich aan de basisregels te houden.

koning

In het interview suggereerde Rutte ook dat een van de redenen dat het meer dan negen maanden heeft geduurd om een ​​nieuwe regering af te ronden, is dat de koning er niet meer bij betrokken is.

‘Wat volgens mij niet heeft geholpen, is het verwijderen van de koning’, zei Rutte. ‘Niet dat het drie maanden minder had gekost als je hem terug had gebracht, maar het had kunnen helpen.’

Nederland veranderde de regels in 2012 zodat het parlement, in plaats van de vorst, de informanten, of kabinetsonderhandelaars. Kamerleden stemden voor het plan, met het argument dat het ondemocratisch was om een ​​niet-gekozen monarch een rol te geven bij het vormen van de regering.

In het interview wordt niet ingegaan op de vraag waarom Rutte denkt dat het inschakelen van de koning het proces zou hebben bespoedigd. Nederland ging op 15 maart naar de stembus, maar pas vorige week kwam er een nieuw regeerakkoord.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment