Negen Eindhovenaren aangehouden op verdenking van plannen terroristische aanslag

Negen Eindhovenaren aangehouden op verdenking van plannen terroristische aanslag

De Nederlandse politie heeft in Eindhoven negen mannen aangehouden die naar eigen zeggen zich voorbereidden op deelname aan een terroristische aanslag.

Het onderzoek begon in de zomer na een tip van de nationale veiligheidsdienst AIVD.

De mannen zijn 18 tot 31 jaar en hebben allemaal de Nederlandse nationaliteit. Op één na zijn ze allemaal in Nederland geboren. De negende man is geboren in Afghanistan, aldus het openbaar ministerie.

De afdeling zegt dat de mannen ‘sympathie’ hadden voor de jihadistische gedachten van ISIS.

Bij de huiszoekingen werden verschillende huizen doorzocht, maar de politie vond geen wapens of explosieven.

De laatste spraakmakende arrestatie van een groep verdachten van terrorismemisdrijven vond plaats in september 2018 in Arnhem en op een vakantiepark in Weert, nadat de bende was geïnfiltreerd door politieagenten die zich voordeden als wapenhandelaars.

Die razzia’s leidden afgelopen oktober tot zes mannen die werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 tot 17 jaar voor het maken van plannen voor een jihadistische aanslag op een groot evenement in Nederland en voor het opzetten van een terroristische organisatie.

De politie heeft geen details gegeven over mogelijke doelwitten voor de Eindhovense groep.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment