Negen arrestanten bij verboden Amsterdamse demo blijven vast

Negen arrestanten bij verboden Amsterdamse demo blijven vast

Negen van de 30 mensen die zijn gearresteerd terwijl ze deelnamen aan de verboden demonstratie van zondag tegen de regels van het coronavirus, zitten nog steeds vast, zei de politie maandag.

Zeven van de negen worden beschuldigd van het aanvallen van de politie en een van de anderen had een illegaal wapen, aldus de politie. De rest is vrijgelaten met een boete of minnelijke schikking.

Ondanks het verbod kwamen zo’n 10.000 mensen opdagen om deel te nemen aan de demonstratie op het Museumplein, van wie velen door de stad naar het Westerpark marcheerden toen de politie hen beval te vertrekken.

Daar namen ze deel aan een betoging georganiseerd door het extreemrechtse Forum voor Democratie, waarvoor toestemming was verleend.

Klachten

Ook bevestigt de politie dat ze online klachten heeft ontvangen over het politieoptreden, maar dat deze nog niet formeel zijn, meldt de NOS.

De speciale VN-rapporteur voor marteling is een van degenen die reageerden op een geüploade film waarin een politiehond een demonstrant aanvalt.

De politie zei dat het geweld losbarstte toen een groep demonstranten probeerde door een politielijn te breken. De man die door de hond werd gebeten, is in het ziekenhuis behandeld voor de verwonding aan zijn hand en dat incident zal worden onderzocht.

Bij verschillende incidenten raakten ook vier politieagenten gewond, meldt de politie in een verklaring.

Confrontatie

Amsterdamse burgemeester Femke Halsema de demonstratie verboden vanwege het gevaar voor de openbare orde en omdat de organisatoren ‘weigerden’ mee te werken aan plannen om het veilig te laten plaatsvinden. t

De stad zei in een persbericht dat de organisatoren van de demonstratie, die hadden beweerd dat 25.000 mensen aanwezig zouden zijn, hadden aangegeven ‘uit te zijn voor de confrontatie’.

Bij rellen in heel Nederland zijn afgelopen januari enkele honderden mensen gearresteerd nadat de avondklok was ingesteld. In november was er meer overlast, aangewakkerd door georganiseerde herrieschoppers in Rotterdam.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment