Nederlandse werkloosheid zakt terug naar pre-pandemische niveaus

Nederlandse werkloosheid zakt terug naar pre-pandemische niveaus

Het Nederlandse officiële werkloosheidspercentage is gedaald tot 2,9%, terug op het niveau van vóór het coronavirus, zei het nationale statistiekbureau CBS donderdag.

Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met zo’n 4.000 per maand gedaald, wat het totaal op 277.000 brengt, aldus het CBS.

Nederland hanteert de definitie van werkloosheid zoals gehanteerd door de International Labour Organization en omvat mensen die geen betaald werk hebben maar recentelijk op zoek zijn naar een baan en direct kunnen beginnen.

Het cijfer steeg tot 4,6% in augustus 2020, maar daalt sindsdien.

Bijna 200.000 mensen eisen momenteel een werkloosheidsuitkering op, bijna 9.000 minder dan in september. Met name mensen die werkzaam zijn in de culturele sector, horeca en retail doen minder aangifte.

Het CBS zei eerder deze maand dat er voor elke 100 werklozen nu een ongekende 126 vacatures zijn. Het aantal openstaande vacatures steeg eind september tot 371.000, 45.000 meer dan het voorgaande kwartaal.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment