Nederlandse werkloosheid daalt tot 2,7%, een dieptepunt in 18 jaar

Nederlandse werkloosheid daalt tot 2,7%, een dieptepunt in 18 jaar

Het officiële Nederlandse werkloosheidscijfer blijft dalen en bereikte 2,7% in november, het laagste cijfer sinds de huidige methode om werkloosheid te berekenen in 2003.

In totaal daalde het aantal werklozen per maand met 26.000, vergeleken met oktober, meldt het CBS. In november zijn er nieuwe maatregelen tegen het coronavirus ingevoerd, met eerdere sluitingstijden voor winkels, bioscopen en de horeca.

Aan het begin van de coronacrisis werden in Nederland 426.000 mensen officieel als werkloos bestempeld, maar dat aantal is nu gedaald tot 251.000.

Op dit moment hebben bijna 190.000 mensen een WW-uitkering, een daling van 31,5% op jaarbasis.

Volgende maand loopt de werkloosheid echter weer op, als het CBS het goedkeurt EU geharmoniseerd methodologie. Als het nieuwe systeem in november zou worden gebruikt, zou het werkloosheidspercentage 3,7% zijn, maar ook dat zou 20 jaar laag zijn, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment