Nederlandse werkgevers blijven achter bij houding ten opzichte van diversiteit, blijkt uit onderzoek

Nederlandse werkgevers blijven achter bij houding ten opzichte van diversiteit, blijkt uit onderzoek

Volgens een onderzoek onder 2.200 bedrijven in 14 Europese landen vinden Nederlandse bedrijven gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit belangrijk op de werkplek, maar vooral voor het welzijn van werknemers en niet voor de positieve impact ervan op het bedrijfssucces.

In totaal zei 38% van de respondenten dat ze verwachtten dat diverse teams innovatiever zouden zijn en 37% zei dat investeren in maatregelen voor gelijkheid en diversiteit tot betere bedrijfsresultaten zou leiden.

In Nederland zei echter slechts 23% dat ze verwachtten dat diversiteit zou leiden tot meer innovatie en 19% zei dat het de bedrijfsprestaties zou verbeteren.

‘Het versterken van gelijkheid, diversiteit en inclusie is een voorwaarde voor succes en groei’, zegt Henry Barenholz, de Nederlandse country manager voor HR-softwarebedrijf Workday, die het onderzoek uitvoerde.

‘We weten ook dat je dat niet van de ene op de andere dag bereikt. De resultaten van dit onderzoek laten bijvoorbeeld zien dat in 60% van de Nederlandse bedrijven het management gelijkheid en diversiteit belangrijk vindt, vergeleken met 80% in Spanje, Denemarken, Italië en Duitsland.’

Uit het onderzoek bleek ook dat 21% van de Nederlandse respondenten diversiteit als een bron van conflict en polarisatie ziet.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment