Nederlandse vakantiegangers op Curaçao drongen erop aan om terug te keren, aangezien gevallen van coronavirus toenemen

Willemstad haven op een zonnige dag

Foto: Nelo Hotsuma via Wikimedia Commons

Nederlanders die op vakantie zijn op Curaçao, of daar als stagiair werken, worden aangespoord om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland vanwege de toenemende coronaviruscrisis op het Caribische eiland.

De situatie op het eiland is ‘zeer zorgwekkend’ en medische zorg kan niet worden gegarandeerd, zei de Nederlandse diplomatieke missie op het eiland in een bericht op Facebook​ Honderden mensen zijn voor vakantie naar de eilanden blijven reizen, ondanks de aandrang van de regering om thuis te blijven.

Nu is het aantal infecties op het hoogtepunt enorm gestegen – gisteren testten 431 mensen positief – en is het enige ziekenhuis van het eiland dat coronaviruspatiënten behandelt, vol.

De Nederlandse autoriteiten hebben mensen aangespoord om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie om plannen te maken voor een terugkeer. De oproep om terug te komen geldt niet voor mensen die voor langere tijd op het eiland gestationeerd zijn, zoals het leger.

Donderdag het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies herzien voor het eiland en Aruba naar oranje, wat betekent dat alles behalve essentiële reizen moet worden vermeden.

Reizigers die van het eiland terugkeren, moeten voor vertrek op coronavirus worden getest en bij terugkomst in Nederland in quarantaine gaan.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment