Nederlandse vaccin-scepticus en anti-lockdown-campagnevoerder overleden aan coronavirus

Nederlandse vaccin-scepticus en anti-lockdown-campagnevoerder overleden aan coronavirus

Econoom, vaccinscepticus en anti-lockdown-campagnevoerder Robin Fransman, die een van de initiatiefnemers was van een controversieel plan om Nederland eerder in de coronaviruspandemie te heropenen, is begin deze maand in het ziekenhuis overleden nadat hij het virus had opgelopen.

De 49-jarige Fransman werd opgenomen in het ziekenhuis in Amsterdam kort nadat hij op Twitter had gezegd dat hij positief was getest op het virus.

De organisatie die hij mede oprichtte, Herstel-NL, lanceerde eind vorig jaar een plan om ouderen en mensen met onderliggende ziekten te beschermen, met ‘coronavrije zones’, maaltijdservices en uitkeringen die, zo zeiden ze, jongeren in staat zouden stellen meer vrijheid te hebben.

Drie van de negen vooraanstaande academici en economen die de campagne lanceerden, staakten een week later na een storm van kritiek.

Volgens de NOS en het Parool was Fransman niet ingeënt, maar zei hij op Twitter wel voorstander te zijn van vaccinatie voor ‘kwetsbare mensen’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment