Nederlandse uitgever van nieuw Anne Frank-boek biedt excuses aan voor overtreding

Nederlandse uitgever van nieuw Anne Frank-boek biedt excuses aan voor overtreding

De Nederlandse uitgevers van een nieuw boek over het verraad van Anne Frank hebben een besluit over een tweede oplage uitgesteld in afwachting van ‘antwoorden die zijn opgekomen’ na de publicatie eerder deze maand.

Ambo Anthos zei in een brief aan de auteurs dat het zijn excuses aanbood aan iedereen die zich beledigd voelde door het boek, dat beweert dat een joodse notaris voor 85% zeker was dat hij het geheime adres van Frank aan de nazi’s had doorgegeven.

De uitgever, die vier jaar geleden de Nederlandse rechten op het boek kocht, zegt nu kritischer over het boek te moeten zijn Wie heeft Anne Frank verraden? en dat het was meegesleept in het momentum naar zijn internationale onthulling.

Het boek werd gelanceerd onder een sterk georkestreerde publiciteitsaanval, inclusief zeer strikte regels voor journalisten die vooraf een exemplaar kregen.

Volgens de Volkskrant werden individuele journalisten die exclusief toegang kregen tot het boek gevraagd om een ​​geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en vertelden ze dat ze persoonlijk aansprakelijk zouden worden gesteld voor eventuele lekken hierover voor de afgesproken publicatiedatum.

De deal verhinderde journalisten om andere experts te benaderen om feiten over het boek te controleren en te verifiëren, dat niettemin de krantenkoppen over de hele wereld genereerde, en het onderwerp was van een CBS-documentaire.

Kritiek

Sindsdien zijn verschillende critici naar voren gekomen om hun bezorgdheid te uiten over de ‘85% zekere’ theorie dat een notaris en lid van de Joodse Raad, Arnold van den Bergh genaamd, uit zelfbehoud een lijst met adressen waar Joden zich verstopten aan de nazi’s overhandigde. .

Verschillende historici hebben opgemerkt dat er geen bewijs is dat de Joodse Raad een register had van adressen waar mensen zich schuilhielden. En John D. Goldsmith, hoofd van het in Basel gevestigde Anne Frank Fonds, opgericht door Otto Frank, zei in een interview met de Zwitserse krant dat het boek ‘vol fouten’‘.

Hij zei ook bezorgd te zijn over de gevolgen van de bewering dat een Jood Joden zou hebben verraden. Dit, zei hij, is waarvan hij vreest dat het in het geheugen van mensen zal blijven hangen.

theorieën

Er zijn veel theorieën geweest over wie Anne Frank en de zeven anderen die ondergedoken zaten in 1944 in het achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht heeft verraden.

In 2016 publiceerde het Anne Frank Huis in Amsterdam een ​​eigen onderzoek waaruit bleek dat de familie Frank misschien niet is verraden toen hun onderduikadres in augustus 1944 werd overvallen, maar dat het achterhuis per ongeluk werd gevonden.

Ondertussen heeft de hoofdonderzoeker van het nieuwe boek, Pieter van Twisk, gezegd dat hij werkt aan een reactie op de kritiek en voegde hij eraan toe dat zijn team nooit heeft gezegd dat ze de waarheid definitief hadden ontdekt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment