Nederlandse trawlers hebben vorig jaar recordvolumes afval opgevist

Nederlandse trawlers hebben vorig jaar recordvolumes afval opgevist

Nederlandse trawlers haalden vorig jaar 756 ton afval uit zee en braken daarmee het record van 644 ton uit 2020, volgens kustcampagnegroep Kimo en de Vissen op afval projecteren.

Het plastic en ander afval werd opgevangen in hun netten, maar bewaard en teruggebracht naar het land als onderdeel van het schone zeeën-project.

In sommige gevallen werd er zoveel afval aan boord gebracht dat er speciale boten nodig waren om het weer aan land te brengen, meldt de vereniging in haar jaarverslag 2021.

Een reden voor de stijging is dat er meer schepen deelnemen, vertelde organisator Mike Mannaart omroep NOS. Bovendien betekent het verbod op pulsvissen dat meer trawlers nu traditionele netten gebruiken, die meer afval vangen, zei hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment