Nederlandse toeristen met coronavirus-scharper om quarantaine in Spanje te ontvluchten

Nederlandse toeristen met coronavirus-scharper om quarantaine in Spanje te ontvluchten

Lokale autoriteiten in de provincie Extramadura in het westen van Spanje hebben een internationale waarschuwing afgegeven voor een groep van 14 Nederlanders die verdwenen nadat zes van hen positief testten op coronavirus.

De groep had een vakantiehuis gehuurd in het dorp Navas del Madroño toen een van hen ziek werd en positief testte in het plaatselijke gezondheidscentrum. Nog eens vijf bleken het virus te hebben waardoor ze volgens de Spaanse regels thuis in quarantaine moesten blijven.

Op woensdag troffen de lokale gezondheidsautoriteiten het huis verlaten aan.

De provinciale gezondheidschef José Maria Vergeles zei dat het internationale alarm, dat op de nationale televisie werd uitgezonden, was uitgevaardigd omdat ‘dit geen Spaanse staatsburgers zijn en ze zijn verdwenen’.

‘Dit kan een probleem vormen voor de volksgezondheid,’ zei hij De reden. ‘Het is belangrijk dat als ze naar een luchthaven gaan, de ambtenaren daar weten dat ze besmet zijn.’ Het is niet bekend hoe de groep naar Spanje is gereisd.

De burgemeester van Navas del Madroño Manuel Marón, die genaamd de vlucht ‘surrealistisch’, zei dat de groep een ‘misdaad tegen de volksgezondheid’ had begaan en zei dat de uitbraak in het huis het aantal Covid-gevallen in de provincie had doen toenemen.

Spanje heeft momenteel een van de laagste gevallen van Covid-19 in Europa.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment