Nederlandse tiener begeleidt Jeff Bezos naar de rand van de ruimte

Nederlandse tiener begeleidt Jeff Bezos naar de rand van de ruimte

Het capsule-interieur waar de Nederlandse tiener gaat zitten. Foto: Blauwe oorsprong

Een 18-jarige uit Tilburg vergezelt voormalig Amazon-topman Jeff Bezos dinsdag op zijn reis naar de rand van de ruimte.

Oliver Daemen is een van de vier passagiers die aan boord gaan van de raket en capsule die zijn ontwikkeld door Bezos’ privéruimtebedrijf Blue Origin. Afgezien van de broer van Bezos, bevat de passagierslijst de 82-jarige Wally Funk en omvat daarmee zowel de jongste als de oudste personen die ooit de rand van de ruimte hebben bereikt.

De raket zal de ruimte niet echt ingaan, maar zal ongeveer tien minuten vliegen op een hoogte van 100 kilometer, waardoor de passagiers een paar minuten gewichtloos zijn en ze de kromming van de aarde kunnen zien.

Daemen en zijn vader, die CEO is van een investeringsmaatschappij en wiens privévermogen naar schatting rond de € 40 miljoen ligt, hadden oorspronkelijk deelgenomen aan een veiling om de tickets te verkopen, maar verloren het.

Toen de oorspronkelijke winnaar koos voor een latere vlucht, kreeg Daemen te horen dat hij toch mocht komen. Daemen Senior betaalde de oorspronkelijke winnaar niet 23 miljoen euro voor het ticket, maar het zou nog steeds een fors bedrag zijn Citaat zei, eraan toevoegend dat de leeftijd van de tiener voor PR-doeleinden in zijn voordeel kan hebben gewerkt.

‘Dit is een droom die uitkomt voor mij’, zegt Daemen, die bij zijn terugkeer natuurkunde gaat studeren aan de Universiteit Utrecht. Omroep Brabant. ‘Ik had echt niet gedacht dat het zou gebeuren tot het telefoontje van Blue Origin. Het zijn maar 10 minuten, maar ik weet zeker dat het de beste 10 minuten van mijn leven zullen zijn.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment