Nederlandse startups van eigen bodem hebben 130.000 banen gecreëerd: rapport

Nederlandse startups van eigen bodem hebben 130.000 banen gecreëerd: rapport

Nederlandse start-ups hebben 130.000 huidige banen gecreëerd in Nederland, volgens a verslag doen van door dealroom.co, technleap.nl en de CBRE vastgoedadviesgroep.

In hun derde ‘startup werkgelegenheidsrapport’, dat het effect analyseert van bedrijven die hier sinds 1990 zijn opgericht, is de impact van 6.100 bedrijven gemeten.

Het beweert dat Nederlandse start-ups momenteel 130.000 banen bieden, een jaarlijkse groei van 8% sinds 2018, en dat de meeste functies tegenwoordig niet alleen voor technische banen zoals ingenieurs en ontwikkelaars zijn.

‘In feite zijn de meeste functies die momenteel openstaan, in functies zoals verkoop, bedrijfsontwikkeling, juridische zaken, HR of klantenondersteuning’, zegt het rapport. Het voegt eraan toe dat mensen die bij vroege Nederlandse technologiebedrijven hebben gewerkt, vaak zijn doorgegaan met het opzetten van hun eigen bedrijf.

Volgens het rapport bedroeg de gecombineerde waarde van start-ups van eigen bodem in oktober 2021 € 296 miljard, met daarin € 5 miljard aan durfkapitaalfondsen. De meest waardevolle technologiebedrijven die sinds 1990 zijn opgericht, zijn Booking.com, het e-commercebedrijf Adyen en Just Eat Takeaway. Hoewel de investeringen in durfkapitaal per miljoen inwoners hoger zijn dan het EU-gemiddelde, blijven ze achter bij het Verenigd Koninkrijk, Estland en Zweden.

DutchNews.nl heeft techleap.nl om een ​​reactie gevraagd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment