Nederlandse start-ups breken records voor fondsenwerving

Nederlandse start-ups breken records voor fondsenwerving

Nederlandse start-ups hebben in de eerste zes maanden van 2021 meer opgehaald dan in de twee voorgaande jaren bij elkaar.

Volgens gegevens verzameld door The Dutch Startup Association hebben in Nederland gevestigde startups tussen januari en juni € 3,1 miljard opgehaald.

De boost wordt door branche-experts meestal gezien als een inhaalslag ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de coronacrisis de investeringen verminderde. Het totaal werd ook gestimuleerd door een aantal uitzonderlijk grote investeringen, met name € 665 miljoen voor financiële transactieverwerker Mollie en € 678 miljoen voor klantenserviceplatform MessageBird. “Dit is uniek”, voorzitter van de Dutch Startup Association Lucien Burm, vertelde de NOS.

Bijna een derde van het geld dat tot nu toe is opgehaald, is naar de financiële technologiesector gegaan, volgens het onderzoek 1,2 miljard euro. Zakelijke dienstverlening kreeg het op een na grootste bedrag, met € 1,1 miljard.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment