Nederlandse sporters in Tokio krijgen na besmettingen te maken met strengere coronaregels

Nederlandse sporters in Tokio krijgen na besmettingen te maken met strengere coronaregels

Rachel Klamer eindigde als vierde in de triatlon. Foto: Olaf Kraak ANP

Overnachtingsmedailles waren er niet meer voor Nederlandse atleten die deelnamen aan de Olympische spelen in Tokio, al eindigde Rachel Klamer op een opmerkelijke vierde plaats in de triatlon.

Maar Nederlandse sporters krijgen nu wel meer beperkingen omdat er, ondanks de veiligheidsprotocollen, bij zes leden van het Nederlandse contingent coronavirus is vastgesteld.

De zes – vier atleten en twee roeicoaches – mogen de gemeenschappelijke lounge in het Olympisch dorp niet meer gebruiken en zullen meer tijd op hun kamer moeten doorbrengen, vertelde missiechef Pieter van den Hoogenband dinsdagochtend op een persconferentie.

De zes getroffen door het coronavirus zijn verplaatst naar het quarantainehotel in Tokio waar ze zijn opgesloten in kamers zonder toegang tot frisse lucht, vertelde Maurits Hendriks, technisch directeur van het NOC*NSF, aan verslaggevers.

‘Ze hebben hun Olympische droom verloren en moeten nu in slechte omstandigheden leven’, zei hij. ‘Het is allemaal erg jammer, en dat is zacht uitgedrukt.’

Zelfde vlucht

Zes van de zeven Nederlanders bij wie het coronavirus is vastgesteld – de zevende is een journalist – zaten op dezelfde KLM-vlucht vanuit Amsterdam, een reguliere vlucht met een mix van Olympiërs en gewone passagiers.

Ook atleten uit Ecuador, India en Chili waren aan boord.

De KLM-bemanning is voor vertrek niet getest op coronavirus, omdat dat noch de Nederlandse noch de Japanse autoriteiten verplicht zijn, aldus het AD in een reconstructie van de vlucht.

De bron van de Nederlandse besmetting is nog niet opgespoord.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment