Nederlandse schrootmaskers in het openbaar vervoer, versoepeling reisregels

Nederlandse schrootmaskers in het openbaar vervoer, versoepeling reisregels

Het kabinet schrapt vanaf aanstaande woensdag de resterende coronaregels, waaronder het gebruik van mondkapjes in het openbaar vervoer, bevestigt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dinsdag.

Gezondheidsadviseurs van de overheid hadden aanbevolen om gezichtsmaskers in het openbaar vervoer te houden om mensen met kwetsbare gezondheidsproblemen te beschermen.

Na een kabinetsvergadering die werd belegd om de veranderingen te bespreken, zei Kuipers dat het nu tijd is om te vertrouwen op het gezonde verstand van de Nederlanders, die allemaal getuige zijn geweest van de impact van het coronavirus.

‘We hadden de toename van het aantal gevallen verwacht en gelukkig valt de druk op de zorg nog mee’, zegt Kuipers. ‘In deze setting is het nu mogelijk en verstandig om meer maatregelen te versoepelen.’

Ondanks het besluit om de regels te versoepelen, zou het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer anderen helpen beschermen, aldus Kuipers. Ze blijven nog steeds verplicht in vliegtuigen vanwege EU-regelgeving.

Test voor toegang

Daarnaast is een negatieve coronavirustest vanaf volgende week niet meer verplicht om een ​​indoor evenement met meer dan 500 mensen bij te wonen. Ook de aanbeveling om minimaal de helft van de week thuis te werken wordt vanaf dinsdag geschrapt.

Van leerkrachten, leerlingen en studenten en schoolpersoneel wordt niet meer verwacht dat ze twee keer per week een zelftest doen, ook al hebben ze geen symptomen.

Reis

Mensen die vanuit de EU of een Schengenland naar Nederland reizen, hoeven vanaf 23 maart niet meer te bewijzen dat ze zijn ingeënt of negatief getest en ook EU-onderdanen die van buiten de EU naar Nederland reizen, hoeven geen negatief bewijs meer te tonen. test.

De huidige regels voor niet-EU-onderdanen die van buiten de EU naar Nederland reizen, blijven echter van kracht, hoewel er uitzonderingen zijn voor mensen die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van het coronavirus en die een specifieke reden hebben om te reizen.

Kuipers zegt dat de overheid de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt en niet zal aarzelen om in te grijpen als de situatie verandert of er een nieuwe variant is.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment