Nederlandse robotarm reikt eindelijk de ruimte in

Nederlandse robotarm reikt eindelijk de ruimte in

Illustratie: ESA

Een enorme robotarm, gebouwd door een Leids bedrijf, gaat later deze maand eindelijk de ruimte in, 35 jaar nadat het voor het eerst werd ontworpen.

De lancering van de European Robotic Arm (ERA), meer dan 11 meter lang en ongeveer € 360 miljoen kostend, werd herhaaldelijk uitgesteld vanwege technische problemen, maar zal nu later deze maand plaatsvinden op de Bailonur Cosmodrome in Rusland.

De arm zal het zware werk doen bij het internationale ruimtestation ISS en fungeren als een soort steiger om de buitenkant van het ruimtestation te inspecteren op schade, vertelde Jasper Wamsteker, woordvoerder van het Netherlands Space Office aan RTL Nieuws.

‘De arm kan ook materialen van de binnenkant van het station naar buiten transporteren en dat betekent dat astronauten minder naar buiten hoeven. Het kan ook astronauten van de ene plaats naar de andere verplaatsen’, zei hij.

De ERA zou oorspronkelijk in 2002 naar het ISS worden vervoerd, maar die reis ging niet door. Andere plannen om het in 2007 en 2012 te lanceren deden dat evenmin.

De arm is het werk van bedrijf Airbus Defence and Space, voorheen bekend als Fokker Ruimtevaart. Zo’n 235 miljoen euro van de totale rekening is door Nederland opgehaald.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment