Nederlandse rivieren, meren en de zee eisten vorig jaar 137 levens

Nederlandse rivieren, meren en de zee eisten vorig jaar 137 levens

Vorig jaar verdronken 137 mensen in Nederlandse meren, rivieren en in zee, figuren van statistiekbureau CBS hebben laten zien.

Van hen waren er 107 officieel woonachtig in Nederland en 30 waren toeristen of niet geregistreerd als woonachtig hier, aldus het CBS.

De cijfers zijn fors hoger dan in 2019, toen 76 inwoners omkwamen bij verdrinkingsongevallen.

Meer dan de helft van de slachtoffers was minstens 60 jaar oud en mensen met een allochtone achtergrond lopen vier keer meer kans om te verdrinken dan hun Nederlandse tegenhangers, aldus het CBS.

Twee op de drie verdrinkingen vinden plaats in open water, zoals meren, kanalen, vijvers, sloten of de zee.

Het totale aantal verdrinkingen in Nederland is aanzienlijk gedaald sinds de jaren vijftig, zo stelt het CBS, toen jaarlijks tussen de 400 en 500 mensen omkwamen. Van hen waren er 266 jonge kinderen. Dat aantal daalde tot zeven in 2020.

Ondanks beter toezicht op recreatiezwemplekken is het aantal kinderen dat verdrinkt de afgelopen jaren niet verder gedaald. Artsen waarschuwden eerder deze maand dat het gebrek aan zwemlessen tijdens de lockdown het aantal verdrinkingen deze zomer kan doen toenemen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment