Nederlandse regering klaar om maskers terug te brengen en ‘test voor toegang’ te verbreden

Nederlandse regering klaar om maskers terug te brengen en ‘test voor toegang’ te verbreden

Gezichtsmaskers zullen terugkeren en het ‘test voor toegang’-systeem zal volgens bronnen worden uitgebreid naar sportscholen, zwembaden en musea wanneer de regering dinsdag nieuwe coronavirusbeperkingen aankondigt.

Dat meldde de NOS het kabinet is van plan om maskers opnieuw in te voeren in openbare gebouwen zoals gemeentekantoren en in nauw contactberoepen zoals kapsalons. Ministers zijn naar verluidt nog aan het beslissen of mondkapjes weer verplicht worden in winkels.

De regering zal er ook bij mensen op aandringen om 50% van de tijd weer thuis te werken, een maand nadat de sociale afstand formeel was afgeschaft en de thuiswerkregel werd versoepeld, aldus NOS-bronnen.

Voor meer substantiële interventies, zoals het opnieuw instellen van de regel van 1,5 meter sociale afstand en het verplichten van mensen om QR-codes te tonen die bewijzen dat ze zijn gevaccineerd, negatief zijn getest of natuurlijke immuniteit hebben tegen een recente infectie, moeten nieuwe wetten door het parlement worden aangenomen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde RTL Nieuws dat nieuwe beperkingen onvermijdelijk waren vanwege de sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen weken.

Uit cijfers van maandag blijkt dat er nu 1.212 mensen in het ziekenhuis liggen met coronavirusinfecties, 90 meer dan op zondag en 52% meer dan een week geleden. Het aantal patiënten op de intensive care steeg met 16 naar 236, 18,6% hoger dan vorige week.

‘We hebben geen andere keuze dan opnieuw maatregelen te nemen’, zei De Jonge. ‘Maar we willen niet de hele samenleving allerlei beperkingen opleggen. We zoeken dus naar passende maatregelen die een reële impact hebben op de snelle verspreiding van het virus.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment