Nederlandse regering is van plan om op 25 februari de regels voor het coronavirus te schrappen

Nederlandse regering is van plan om op 25 februari de regels voor het coronavirus te schrappen

De regering bereidt zich voor om eind deze maand de laatst overgebleven coronabeperkingen in Nederland op te heffen, zo hebben bronnen aan de NOS laten weten.

Premier Mark Rutte gaf deze week aan dat het kabinet tijdens de persconferentie van volgende week ‘voorzichtig optimistisch’ is over het verlengen van de sluitingstijd van 22.00 uur, waardoor bars, restaurants en theaters tot 1 uur ‘s nachts open mogen blijven.

Dat meldde de NOS het kabinet wil social distancing afschaffen en het advies om vanaf 25 februari thuis te werken, waardoor theaters, bioscopen en sportstadions weer volle zalen kunnen toelaten.

Ministers zijn ook van plan om het coronavirus-toegangspassysteem te schrappen nadat de PvdA zei: het was tegen de invoering van een 2G-pas in Duitse stijl. Dat zou betekenen dat mensen die niet zijn ingeënt of meer dan negen maanden geleden hun tweede prik hebben gekregen, niet langer in zalen kunnen komen met een negatief testresultaat.

PvdA-fractieleider Attje Kuiken zei tegen RTL dat de maatregel te streng en onterecht was. ‘Onderzoek heeft uitgewezen dat 2G op dit moment ineffectief en disproportioneel is.’

Het kabinet overweegt in plaats daarvan een 1G-systeem in te voeren, waarbij iedereen bij binnenkomst een test zou moeten doen, ongeacht de vaccinatiestatus. Coalitiepartij ChristenUnie kwam vorig jaar oorspronkelijk met het idee.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment