Nederlandse rechter weigert uitzetting Russische vrouw

Nederlandse rechter weigert uitzetting Russische vrouw

Een rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat een Russische vrouw, die in Rusland wordt gezocht in verband met een grote fraudezaak die van 2005 tot 2009 liep, niet kan worden uitgezet, meldt persbureau ANP.

De rechtbank zei dat er een reëel risico is dat de vrouw wordt gemarteld of een andere onmenselijke behandeling krijgt als ze wordt teruggestuurd.

De vrouw kwam in 2017 naar Nederland en vroeg asiel aan, maar kreeg geen officiële vluchtelingenstatus. In 2019 diende Rusland een formeel verzoek om haar uitlevering in.

De vrouw ontkent elke betrokkenheid bij de fraudezaak en zegt dat het een politieke kwestie is. De Haagse rechtbank heeft de vorderingen tegen haar buiten beschouwing gelaten bij de beoordeling van haar zaak.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment