Nederlandse rechtbank laat twee Oekraïense verdachten vrij zodat ze naar huis kunnen om te vechten

Nederlandse rechtbank laat twee Oekraïense verdachten vrij zodat ze naar huis kunnen om te vechten

Een rechtbank in Breda heeft geoordeeld dat twee Oekraïense staatsburgers, die momenteel in voorlopige hechtenis zitten op beschuldiging van mensensmokkel, kunnen worden vrijgelaten om terug te gaan naar hun thuisland. om te vechten tegen de Russische indringers.

De twee mannen, 27 en 29 jaar oud, komen uit Lutsk in het noordwesten van Oekraïne en zitten al zes maanden vast. Ze werden afgelopen september op een jacht gearresteerd toen ze probeerden een groep Albanese staatsburgers naar Groot-Brittannië te brengen, meldde de NOS.

Op mensensmokkel staat een maximumstraf van 18 jaar.

Hun advocaat verzocht de rechtbank om de mannen vrij te laten, zodat ze terug kunnen gaan naar hun thuisland om te vechten.

De rechtbank oordeelde dat er buitengewone, ernstige omstandigheden zijn die het opheffen van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen, met name de oproep van de Oekraïense regering aan mensen om hun land te verdedigen.

De twee verdachten staan ​​erop ‘aan die oproep gevolg te geven’, aldus de rechtbank. Daarnaast is het volgens de rechtbank belangrijk dat ze op dit moment met hun gezin in Oekraïne zijn.

Wel heeft de rechtbank gezegd dat de twee verdachten zich opnieuw moeten melden bij de Nederlandse autoriteiten als ze daartoe worden bevolen en dat ze moeten instemmen met het uitzitten van een eventuele straf na hun proces. Bovendien moeten ze zich onthouden van het plegen van misdaden zolang hun voorlopige hechtenis is opgeheven.

Gevraagd welke garanties de rechtbank had dat de mannen een eventuele straf zouden uitzitten, zei de woordvoerster van de rechtbank Carine Marsé vertelde NOS ze zouden dan worden gearresteerd als ze Nederland weer zouden binnenkomen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment