Nederlandse psycholoog zegt zelfmoordpoeder te hebben gegeven aan meer dan 100 mensen

Nederlandse psycholoog zegt zelfmoordpoeder te hebben gegeven aan meer dan 100 mensen

Een Nederlandse psycholoog heeft de Volkskrant krant hij aan meer dan 100 mensen een ‘zelfmoordpoeder’ heeft gegeven en dat hij zijn verhaal in het openbaar doet om het publieke debat aan te wakkeren.

Wim van Dijk is lid van een campagnegroep genaamd Coöperatieve laatste wil, dat steunt aan het geven van middelen aan mensen om een ​​einde te maken aan hun leven en dat momenteel centraal staat in een politieonderzoek.

Van Dijk vertelde de krant dat hij vorige week door de politie was verhoord, maar weigerde een verklaring aan hen af ​​te leggen. ‘Ik ben me heel goed bewust van de gevolgen van mijn verhaal, maar het kan me niet schelen’, zei hij. ‘Het maakt me niet zoveel uit of ze me arresteren of in de gevangenis stoppen.’

In het interview vertelt Van Dijk hoe hij betrokken raakte bij de campagne nadat zijn vrouw stierf aan dementie.

‘Ik zeg hier openlijk dat ik dit heb gedaan en ik bel’ op anderen om hetzelfde te doen,’ zei hij. Ik wil dat de sociale onrust zo groot wordt dat het rechtssysteem er niet omheen kan. Burgerlijke ongehoorzaamheid is een wettig middel om een ​​legitiem doel te bereiken. Hetzelfde geldt voor de abortuswet. Het kan me niet schelen of ze me arresteren of in de gevangenis stoppen. Ik wil verdomd graag dat er iets gebeurt.’

arrestaties

Van Dijk beweert het poeder te hebben gekocht van Alex S die was vastgehouden in augustus voor naar verluidt het verkopen van zelfmoordpoeder aan tientallen mensen, waaronder minstens zes die later stierven. S staat nu centraal in een groot politieonderzoek.

De advocaat van S wilde op verzoek van de Volkskrant geen commentaar geven op de beweringen.

Vorige maand werd de voorzitter van Coöperatie Laatse Wil, Jos van Wijk, gearresteerd en een dag vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie die tot doel heeft te helpen bij zelfdodingen.

En op vrijdag zei het openbaar ministerie het nog twee leden van de organisatie was gearresteerd in het kader van een politieonderzoek naar illegale hulp bij zelfdoding – een 72-jarige vrouw uit Amerfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch.

Hoewel euthanasie in Nederland legaal is, kan het onder zes strikte voorwaarden alleen door een arts worden uitgevoerd. In alle andere gevallen is hulp bij zelfdoding illegaal. Alex S moet volgende week woensdag voor de rechtbank verschijnen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment