Nederlandse politie neemt NFT’s in beslag in strafrechtelijk onderzoek naar verkoop van privégegevens

Nederlandse politie neemt NFT’s in beslag in strafrechtelijk onderzoek naar verkoop van privégegevens

De Nederlandse politie heeft een aantal niet-fungible tokens (NFT’s) voor het eerst als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

De inbeslagname is gedaan tijdens een onderzoek naar de handel in privé-informatie, die eerder deze maand leidde tot de aanhouding van een 23-jarige man in Weesp en een 19-jarige uit Hilversum.

Beiden worden ervan verdacht op grote schaal persoonlijke gegevens te verkopen aan oplichters en anderen.

NFT’s zijn unieke digitale eigendomscertificaten die kunnen worden gekoppeld aan een digitaal item, zoals een afbeelding van een muziekstuk. ‘Omdat NFT’s een waarde hebben, kunnen ze tijdens een strafrechtelijk onderzoek worden opgeborgen, zoals ook gebeurt met dure auto’s of contant geld’, aldus de politie in een verklaring. uitspraak.

De politie gaf geen verdere details over hoe de NFT’s werden verkregen, maar technologie-expert Jarno Duursma vertelde: omroep NOS ze kunnen een gerechtelijk bevel hebben gehad om de toegangscodes te verkrijgen.

Vorig jaar heeft de Nederlandse politie bijna € 35 miljoen in digitale valuta in beslag genomen, volgens openbaar ministerie figuren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment