Nederlandse politie haalt VPN-service van cybercriminelen uit

Nederlandse politie haalt VPN-service van cybercriminelen uit

De DoubleVPN-toegangspagina vandaag.

De Nederlandse politie heeft een leidende rol gespeeld bij het ontmantelen van een virtueel particulier netwerk dat wordt gebruikt door cybercriminelen over de hele wereld, zei Europees beleidsbureau Europol woensdag.

De gecoördineerde verwijdering van DoubleVPN omvatte de inbeslagname van servers in verschillende landen, waaronder Nederland, Duitsland, de VS en Canada. De webpagina’s zijn nu vervangen door een splash-pagina voor wetshandhaving.

DoubleVPN werd zwaar geadverteerd op zowel Russische als Engelstalige ondergrondse cybercriminaliteitsforums als een middel om de locatie en identiteit van ransomware-operators en phishing-fraudeurs te maskeren, aldus Europol.

De service beweerde een hoge mate van anonimiteit te bieden door enkele, dubbele, driedubbele en zelfs viervoudige VPN-verbindingen aan zijn klanten aan te bieden, waardoor ze hun locatie en identiteit tussen toegangslagen konden verbergen. De goedkoopste VPN-verbinding kost slechts € 22.

‘De mensen achter DoubleVPN denken dat ze anoniem kunnen blijven bij het faciliteren van grootschalige cybercrime-operaties, maar dat zijn ze zeker niet’, zegt officier van justitie Wieteke Koorn.

‘We hebben heel duidelijk gemaakt dat ze geen veilige haven hebben, door juridische stappen te ondernemen en digitaal in te breken in hun infrastructuur. Deze criminele handelingen… het vertrouwen van burgers en bedrijven in digitale technologie aantasten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment