Nederlandse overheid doet geen onderzoek naar eigendom Russisch vastgoed: NOS

Nederlandse overheid doet geen onderzoek naar eigendom Russisch vastgoed: NOS

Ruim een ​​maand nadat Europa sancties had opgelegd aan een aantal rijke Russen, heeft de Nederlandse regering geen poging gedaan om te achterhalen of iemand op de sanctielijst onroerend goed in Nederland bezit. omroep NOS heeft gemeld.

Het Kadaster heeft de informatie wel, maar is nog niet gevraagd deze te verstrekken, aldus een woordvoerder.

Tot nu toe zijn alleen financiële tegoeden bevroren, maar er zijn ‘sterke aanwijzingen’ dat oligarchen onroerend goed hebben gekocht, bijvoorbeeld in de grachtengordel van Amsterdam. Minister van Financiën Sigrid Kaag’s lijst met activa omvat geen eigendommen, zoals huizen en jachten’, zei een woordvoerder van het ministerie tegen de omroep.

Geen van de gecontacteerde ministeries en organisaties leek het als hun taak te beschouwen om onderzoek te doen, inclusief het ministerie van Justitie, De Nederlandsche Bank en de financiële instantie Autoriteit Financiële Markten (AFM), aldus de NOS.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat aan het hoofd staat van de interdepartementale groep die de sancties coördineert, zegt nog niet te hebben besloten ‘wie wat gaat doen’, aldus de NOS.

Sanctiedeskundigen zijn verbaasd over het Nederlandse inactiviteit. ‘Landen als Italië, Groot-Brittannië en Frankrijk lijken efficiënter in het toepassen van de sancties’, zegt advocaat Sebastiaan Bennink.

Voormalig eigenaar van het vastgoedbedrijf Ygnace Meuwissen vertelde de omroep dat hij met Russen had bemiddeld voor panden in Amsterdam. De lokale autoriteiten van Amsterdam hebben bevestigd dat Russische makelaarskantoren actief zijn in de hoofdstad, maar zeggen dat het in veel gevallen niet duidelijk is hoe deze worden gefinancierd en of ze gelinkt zijn aan Russische eigenaren op de sanctielijst.

Gas

Ondertussen hebben een aantal lokale autoriteiten hun contracten met de Russische gasgigant Gazprom niet verbroken en zeggen ze de contracten liever op hun beloop te laten. Het betalen van schadevergoeding voor contractbreuk zou alleen maar dienen ter ondersteuning van Poetin, beweerden ze.

Gazprom Energy NL is geregistreerd in Nederland en staat dus niet op de sanctielijst. Andere lokale autoriteiten hebben gezegd dat ze de contracten eerder willen beëindigen, maar dat de overheid moet helpen bij het betalen van eventuele boetes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment