Nederlandse onderzoekers nemen € 25 miljoen aan cryptovaluta in beslag bij strafrechtelijk onderzoek

Nederlandse onderzoekers nemen € 25 miljoen aan cryptovaluta in beslag bij strafrechtelijk onderzoek

Inspecteurs van het ministerie van Financiën, politie en het openbaar ministerie hebben de afgelopen maanden meer dan € 25 miljoen aan cryptovaluta in beslag genomen in een reeks afzonderlijke onderzoeken.

De valuta, voornamelijk bitcoin en ethereum, worden steeds populairdere manieren om crimineel geld te verbergen, omdat ze allebei anoniem zijn en snel over de hele wereld kunnen worden verplaatst.

Cryptovaluta’s worden veel gebruikt als betaalmiddel bij verschillende soorten misdaad, zowel technisch gerelateerd als nu meer mainstream, zoals drugs- en mensenhandel, fraude en belastingontduiking, de openbaar ministerie zei:.

Uit het onderzoek bleek ook dat criminelen ook te maken hebben met ongewenste wisselkoersschommelingen door de cryptovaluta om te zetten in zogenaamde ‘stable coins’ zoals USDT, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Een deel van de gearresteerden komt uit Nederland, een ander deel heeft een buitenlandse nationaliteit en zal, in lijn met internationale afspraken, worden uitgeleverd om in eigen land vervolgd te worden.

Vorig jaar leverde een vergelijkbare reeks onderzoeken 8 miljoen euro op, het jaar daarvoor slechts 1 miljoen euro.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment